PAPRIKATEELT

Het groei proces

Begin december worden de jonge paprikaplanten in de kas geplant. Door optimale groeiomstandigheden in de kas kan er in maart voor het eerst geoogst worden. De oogstperiode loopt van maart t/m november. In november zal de paprikaplant worden geruimd, waarnaar er in december weer jonge paprikaplanten worden geplant en hele groeiproces zich weer zal herhalen.

Met zorg geselecteerd & geteeld
Door te telen met de meest optimale rassen en onder de meest ideale groeiomstandigheden kunnen wij voldoen aan de wensen van onze afnemers. Bij het maken van de keuze met welke rassen er geteeld gaat worden, wordt er geselecteerd op smaak, vorm, productkwaliteit, houdbaarheid, productie en gewas.

Maximaal biologische gewasbescherming
Tijdens de teelt wordt het gewas beschermd tegen insecten. Dit gebeurd door natuurlijke vijanden van de insecten in te zetten in de kas. Zo ontstaat er een biologisch evenwicht in de kas. Door deze biologische aanpak wordt plant en paprika niet aangetast.

Kwaliteitssysteem
Kwekerij De Westhoek voldoet aan de eisen van het GlobalGAP systeem en is dan ook houder van het GlobalGAP certificaat. GlobalGAP staat voor: Global Good Agricultural Practice. Dit systeem is opgesteld door Europese supermarktorganisaties hierin staan de voorwaarden die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.